Nordjysk Mad I/S leverer døgnforplejning til beboere på plejecentrene i Brønderslev kommune
Maden til beboere på plejecentre kan have stor indflydelse på den daglige trivsel. Derfor tilstræber vi at tilbyde en menuplan hvor maden er velsmagende, kendt af de fleste beboere og der til gode ser de individuelle ernæringsmæssige behov.
Nordjysk Mad I/S leverer dagskost tilbud efter gældende kvalitetsstandard for forplejningen til beboere i Brønderslev kommune.
Bestilling
Bestilling af fødselsdagsforplejning, kolonialvarer og gæsteportioner
Forplejning til fødselsdage, kolonialvarer og gæsteportioner bestilles i Dankost
Deadlines for bestilling
Kaffe, the og frost – 1 gange om ugen
Bestillingsfrist:
Mandag kl. 9 – til levering tirsdag
Bestilles i Dankost
Øvrige kolonialvarer
Bestillingsfrist:
Mandag – til levering tirsdag
Torsdag – til levering fredag
Bestilles hos AB Catering
Fødselsdage og gæsteportioner
Bestillingsfrist:
Til levering tirsdag - torsdag: bestilles senest dagen før levering kl. 7.00.
Til levering fredag og lørdag: bestilles senest torsdagen inden, kl. 7.00.
Til levering søndag og mandag: bestilles fredagen inden, kl. 7.00.
Bestilles I Dankost
Afbestilling af døgnforplejning – hele døgn
Senest dagen før kl. 10.00
Hvis bestillingen er lukket i Dankost kan døgnkoster afbestilles via mail eller telefon.
Ønsker til øvrige arrangementer
Kontakt køkkenet senest en uge inden arrangementet
Nyttige informationer:
- Opvarmning af lette retter
- Bestilling af ernæringstilskud til plejecentrene (pdf)
- Vejledning til opvarmning af kage, pandekager, æbleskiver, vafler m.m.
Kvalitetsstandarden:
Holdbarhed:
Madtilbud til beboere på plejecentre
Som standard tilbydes kostformen 'Kost til ældre'. Her er vist eksempel på hvad 'Kost til ældre' kan omfatte. Dagskost eksemplet baserer sig på Brønderslevs Kommunes kvalitetsstandard for levering til plejecentre(2012)
Morgen
Hverdage tilbydes øllebrød, havregryn, morgenmadsprodukter eller surmælksprodukter
Der er tilbud om rugbrød, franskbrød m/ost, pålæg, smør og marmelade.
Søndag og helligdage tilbydes rundstykker som erstatning for franskbrød
Drikkevarer: Juice, mælk, kaffe og te.
Mulighed for kogt æg to gange om ugen.
Formiddag
Der tilbydes frugt
Småkager eller franskbrød m/ost
Drikkevarer: Kaffe/te
Middag
Den varme mad består af en hovedret og en biret.
Hovedretter veksler mellem forskellige kød, fjerkræ og fiskeretter.
Dertil er forskellige kartofler og ris efter menuplan,
samt kogte grønsager eller råkost
Biretten kan være suppe, frugtgrød m/fløde, dessert mv.
Drikkevarer: Vand
Eftermiddag
Kage eller brød m/smør
Drikkevarer: Kaffe/te
Aften
Serveres 3/2 rugbrød smurt med smør, 3 hold pålæg og pynt.
Franskbrød m/ost
Alternativt serveres pålægsfade, som erstatning for smurt brød
Minimum 3 gange om ugen serveres en lun ret eller suppe, som erstatter en ½ rugbrød.
Drikkevarer: Mælk og te
Sen aften
Småkager, kage eller franskbrød m/ost
Drikkevarer: Kaffe/te
Derudover serveres 1 glas mælk og 1 glas juice, og saft.
Der tilbydes kaffefløde til kaffe
Her finder du varedeklarationer og næringsberegninger på vores frostsortiment
Variant
Her finder du varedeklarationer og næringsberegningerne på gelekosten
Variant
Fødselsdage
Til fødselsdage serveres enten lagkage, kringle eller boller og kakao til eftermiddagsmåltidet efter borgerens ønske. Fødselsdagstilbuddet vil erstatte eftermiddagsmåltidet.
Fastelavn
Der serveres fastelavnsboller til eftermiddag.
Påskefrokost
En hverdag op til påsken serveres en særlig frokostmenu så det enkelte plejecenter har mulighed for at afholde påskefrokost
Kongens fødselsdag den 26. maj
Der serveres lagkage til eftermiddag
Store bededag
Der serveres hveder m/smør aftenen før Store bededag
Sankt Hans
Sankt Hans aften markeres med en sommermenu m/biret
Høstfest
En hverdag i september serveres en 3 retters menu, så det enkelte plejecenter har mulighed for at afholde høstfest
Mortensaften
Andesteg m/kartofler, skysauce, rødkål, asier
Risalamande m/kirsebærsauce
Der serveres kage til sen aften.
Julefrokost
En hverdag i december inden jul serveres julefrokostmenu.
Der serveres sild m/løg, karrysalat, fiskefilet m/remoulade, grønlangkål m/medister, let saltet flæsk, brunede kartofler, rødbeder. Risalamande m/kirsebærsauce og småkager
Lucia
Markeres med æbleskiver til eftermiddag
Højtider
Der bliver taget højde for højtider, hvor der udarbejdes separate menuplaner i forhold til ”almindelig” tradition.