I uge 34 fejrer vi Den Nationale Grøntuge, hvor vi sætter fokus på grøntsager.
Initiativet er vigtigere end nogensinde, da danskernes indtag af grøntsager desværre
går den forkerte vej. Derfor er Den Nationale Grøntuge sat i værk for at øge
opmærksomheden på de mange fordele ved at spise flere grøntsager.
Grønsager har det laveste klimaaftryk blandt fødevarer, så de er ikke kun gode for din
sundhed, men også for det grønne regnskab.
I uge 34 sætter vi derfor fokus på alle de dejlige, farverige og sprøde grøntsager.
Grøntsager er en naturlig og velsmagende del af alle måltider og vi serverer dem både
kom kogte, friske, i saucer og supper. Vi prioriterer sæsonens danske grøntsager, når
vi kan og støtter derfor lokale avlere og sikrer samtidig, at beboer og patienter får
friske, smagfulde grøntsager af højeste kvalitet.
I løbet af ugen skal du endelig spise rigeligt af den blandede salat til middag og
salatbaren til aften, hvor sæsonens bedste friske grønsager er i brug. Hvis du er mere
til de kogte er det til middag du skal spise løs.
Vi serveres også en lækker cremet blomkålssuppe lavet af danske blomkål.
Vi håber, at ugen kan være med til at fremme en grønnere og sundere livsstil, hvor
også klimaet er i fokus.
Som en del af bæredygtigheden er vi gået over til kun at bruge æg fra fritgående
høns, for at bidrage til at sikre bedre dyrevelfærd. Vi har det økologiske
bronzemærke og arbejder vi altid på at købe så økologisk som muligt.